Kunstgras ruikt naar urine. Hoe kun je dit verhelpen?
Kunstgras ruikt naar urine – tips om de geur uit het kunstgras te halen

Wie kunstgras in de tuin heeft én huisdieren, ontkomt er soms niet aan: je trouwe viervoeter laat een plasje lopen op het groene kunstgrasgazon. Dit kan natuurlijk gebeuren en is ook helemaal niet erg. Je wilt alleen niet (te lang) blijven zitten met die nare geurtjes. In de zomer, wanneer de zon veel schijnt, kan een urinegeur wel in het kunstgras trekken. Het is daarom aan te raden om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Hieronder handige tips om het kunstgras niet meer naar urine te laten ruiken.

Is het kunstgras geschikt voor huisdieren?
De eerste vraag die naar boven komt, is de vraag of kunstgras wel geschikt is voor huisdieren? Het antwoord daarop is ja. Het kunstgras van Kunstgras-XL.nl en huisdieren gaan prima samen. Het kunstgras wat wij verkopen is loodvrij en is geproduceerd zonder gevaarlijke stoffen. 100% veilig voor jou en je huisdier(en).

Bekijk hier al het kunstgras

Kan het kunstgras tegen urine?
Heeft je huisdier een ongewenste boodschap achtergelaten op het gras? Dan hoef je niet bang te zijn dat dit het kunstgras aantast. Het kunstgras zal niet gaan verkleuren of zijn kwaliteit verliezen. Wanneer er urine op het kunstgras terecht is gekomen, kun je dit het beste direct schoonmaken met een emmer lauw water. Het kunstgras is waterdoorlatend en hiermee zal de urine ook wegspoelen. De geur zal hiermee ook verdwijnen.

Is de urine helemaal opgedroogd en blijft het kunstgras hier naar ruiken? Dan kun je in het lauwe water ook nog schoonmaakazijn doen. Hiermee haal je de nare geurtjes weg. Je kunt het ook proberen met water en groene zeep. Krijg je het nog steeds niet weg met deze huis-tuin en keukenmiddeltjes? Dan zijn er ook nog diverse middelen die speciaal voor het weghalen van dierlijke urine zijn ontwikkeld. Je kunt ze aanschaffen in diverse tuin- en dierenspeciaalzaken.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *