Is kunstgras veilig? Je vindt het antwoord hier!
We krijgen regelmatig de vraag of kunstgras veilig is of niet. We kunnen je verzekeren dat het kunstgras van KunstgrasXL.nl veilig is voor jezelf, je familie, kinderen en huisdieren! We leggen je graag uit hoe dat precies zit.
Het kunstgras wat wij aanbieden op onze webshop is geschikt voor in de tuin, op het balkon of je dakterras. Bij de productie van ons kunstgras is geen gebruik gemaakt van giftige stoffen. Daarnaast is ons kunstgras loodvrij en vrij van zware metalen (zoals Cd, Hg en Cr), waardoor je kinderen ook veilig kunnen spelen.
Het kunstgras van Kunstgras-XL.nl is daarnaast antibacterieel, antistatisch en heeft ook een brandvertragende werking. Zo kun je het kunstgras ook veilig gebruiken bij bijvoorbeeld beurzen en evenementen.
Het kunstgras uitvoerig getest door meer dan 200 verschillende instanties, die de hoogste standaarden in de kunstgras-industrie volgen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Zo kun je ons kunstgras met een gerust hart veilig gebruiken.
Bekijk hier al ons kunstgras
Lang genieten van veilig kunstgras
Net zoals je huid, heeft ook kunstgras een beschermer nodig tegen de UVA en UVB stralen. Zonlicht kan namelijk schade toebrengen aan het kunstgras, waardoor het sneller verouderd. Ons kunstgras is voorzien van UV-bescherming, waardoor het minstens 10 jaar niet aangetast kan worden door zonnestralen. Zelfs wanneer het kunstgras in een land dichter bij de evenaar wordt gebruikt, is het kunstgras hiertegen beschermt.
Waarom wordt kunstgras gezien als onveilig?
De vraag of kunstgras veilig is of niet, heeft vooral te maken met het kunstgras dat wordt gebruikt voor sporten, zoals voetbal. Bij kunstgras voor o.a. voetbalvelden wordt er over het kunstgras rubbergranulaat (ofwel de zwarte korrels) gestrooid. Rubbergranulaat is fijngemalen rubber, wat bijvoorbeeld wordt gemaakt van oude rubberproducten, zoals gerecyclede autobanden.
Rubbergranulaat zou schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat het een kankerverwekkende werking zou hebben. Meerdere onderzoeken zijn hiernaar geweest, ook door het RIVM. Hieruit blijkt dat het veilig is en het geen kankerverwekkende werking heeft. Kunstgras met rubbergranulaat kan dus veilig bij sporten worden gebruikt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *