Kunstgras onderhouden in de herfst en winter, 7 tips!
De herfst is inmiddels aangebroken en de winter staat weer voor de deur. Om ervoor te zorgen dat je kunstgras de herfst en winter goed overleeft, hebben we 7 tips voor jou op een rij gezet!
Tip 1: Maak je kunstgras schoon
Bij de herfst horen natuurlijk rond dwarrelende blaadjes. Wil je dit graag van je kunstgras afhalen? Gebruik hiervoor dan een kunststof of plastic bladhark. Zo voorkom je beschadigingen aan het kunstgras. Is het kunstgras vrij van bladeren, dennenappels en ander natuurlijk ‘afval’? Dan kun je het kunstgras schoonmaken met groene zeep en water.
Tip 2: Verwijder mos en onkruid
Onder kunstgras wordt veelal anti-worteldoek geplaatst, waardoor onkruid of mos geen kans krijgt om te groeien. Mocht dit toch onverhoopt het geval zijn, bijvoorbeeld langs de randen van het kunstgras, haal dit er dan met de hand uit.
Tip 3: Controleer het kunstgras op eventuele beschadigingen
Kunstgras kan veel hebben en het grootste voordeel is natuurlijk dat je hier weinig onderhoud aan hebt. Toch kunnen er beschadigingen ontstaan, door bijvoorbeeld chloor of een gevallen houtskooltje van de barbecue. Indien een deel van het kunstgras beschadigd is, kun je dit repareren door een stukje weg te snijden en hiervoor een nieuw stukje terug te plaatsen.
Tip 4: Bewaar een stuk kunstgras voor herstelwerkzaamheden
Deze tip sluit aan bij tip 3. Bij het plaatsen van het kunstgras heb je vaak een stukje over. Bewaar dit zodat je altijd een goed reserve stukje achter de hand hebt! Niets is zo vervelend als een beschadigd stuk kunstgras wat je niet netjes kunt repareren.
Tip 5: Het kunstgras vullen met instrooizand
Is het kunstgras wat platter geworden gedurende het jaar? Dan kun je het kunstgras opnieuw instrooien met zand.
Tip 6: Heeft het gevroren? Verwijder geen ijs!
Sneeuw en ijs zijn geen probleem voor kunstgras. Je kunt het prima laten liggen en wachten tot het weer gesmolten is. Wil je het graag weghalen? Dat is mogelijk! Doe dit wanneer het sneeuw vers op het kunstgras ligt. Niet wanneer het al is platgetrapt.

Ligt er een laag met ijs op het kunstgras? Haal dit dan niet weg! Je kunt het kunstgras hierdoor beschadigen.
Tip 7: Zout gebruiken op je kunstgras?
Het hangt af van het kunstgras of je wel of geen zout kunt gebruiken om sneeuw en ijs te verwijderen. Sommige grasmatten kunnen hier wel tegen, anderen niet. Voor de kwaliteit van het kunstgras is het beter om het sneeuw en ijs van nature te laten smelten.
Ontdek onze kunstgras soorten!
Heb je nog geen kunstgras of wil je graag je kunstgras vervangen? Bekijk hieronder een selectie uit onze kunstgrascollectie. Voor vragen over ons kunstgras kun je terecht bij onze klantenservice of neem een kijkje in onze kunstgras-kennisbank.
Kunstgras graspen
Kunstgras stabilisatiedoek (m2)
Voorkom de groei van onkruid door je kunstgras met ons stabilisatiedoek! Daarnaast blijft je kunstgras netjes op zijn plek liggen.
Kunstgras lijmband
Kunstgras gegalvaniseerde haak (graspennen)
Met een kunstgrashaak zorg je ervoor dat het kunstgras eenvoudig en veilig vastgezet kan worden.
Kleine stadstuin inrichten? Vind hier dé tuinartikelen om dit te doen
Tuintrends 2020
Kunstgras onderhouden in de herfst en winter, 7 tips!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *