Kunstgras sproeien? Of juist niet?
Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en daarom is het ook zo geliefd in de tuin van dit moment. Een van de grote voordelen van kunstgras is dat het niet gesproeid hoeft te worden om het mooi groen te laten blijven. Je zult bij kunstgas natuurlijk geen last krijgen van gele droge plekken. Maar wat moet je doen met kunstgras als we een extreem warme zomer hebben? We leggen je hier graag meer over uit!
Moet je kunstgras sproeien als het warm is?
Nee, je hoeft kunstgras niet te sproeien wanneer het buiten warm is. Ook wanneer er sprake is van een hittegolf is dit niet nodig. Door te kiezen voor kunstgras bespaar je veel water, omdat het gras er altijd perfect uitziet! Ook wanneer we in Nederland te maken hebben met een hittegolf zal het kunstgras niet verbranden of verkleuren. Het gras is namelijk uv-bestendig.
Wanneer kan het handig zijn om kunstgras te sproeien?
Wanneer het (extreem) warm is buiten, wordt bijvoorbeeld zand zo warm dat je je voeten hieraan kunt branden. Bij kunstgras hoef je hier niet bang voor te zijn! Het kunstgras wordt natuurlijk wel warm wanneer de zon er heel de dag op schijnt, maar je kunt hier gewoon nog overheen lopen. Wil je het kunstgras toch wat meer laten afkoelen voor bijvoorbeeld de kinderen of huisdieren? Dan kun je het kunstgras gewoon sproeien! Met een emmer water kom je ook al een eind.
Premium kunstgras voor in de tuin
Ben je opzoek naar kunstgras dat uv-bestendig is, niet warm wordt én dat jarenlang zijn prachtige groene kleur blijft behouden? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Hier vind je 4 verschillende premiumsoorten kunstgras. Dit kunstgras is perfect voor in de tuin, op het balkon of dakterras. De verschillende soorten kunstgras hebben allen een andere poolhoogte en andere eigenschappen. Ontdek hieronder welke soort bij jou past!
Bekijk hier alle premiumsoorten kunstgras

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *