Dit jaar een kindvriendelijke tuin aanleggen? Dat doe je zo!
Iedereen wil zijn kroost laten spelen in een veilige omgeving. Ga dit jaar aan de slag en maak van je tuin een kindvriendelijke tuin waar je kinderen zorgeloos kunnen spelen. Met onze tips kun je direct aan de slag!
Tip 1. Een zachte ondergrond om op te spelen
Als kind bestaat het zorgeloze leven uit lekker ravotten en overal op klauteren. Helaas hoort vallen hier ook wel eens bij. Met een zachte ondergrond waar je kinderen op kunnen spelen, hoef je niet bang te zijn dat ze zich veel zeer doen. Als zachte ondergrond kun je gebruiken:
Kunstgras in een kindvriendelijke tuin
Hoe fijn is het om te spelen in heerlijk hoog, zacht kunstgras? Kies hierbij bijvoorbeeld voor hoog kunstgras van 45 mm! Let bij het kiezen van kunstgras erop of het veilig is voor kinderen. Ons kunstgras uit deze categorie is hiervoor getest door diverse instanties. Zo kun je jouw kinderen extra veilig laten spelen.
Daarnaast kun je onder het kunstgras nog valdempingsmatten plaatsen. Dit zijn dikkere matten van 20 mm dik die een hoog schokabsorberend vermogen hebben. Hierdoor doen kinderen zich minder pijn wanneer ze vallen!
Houtsnippers in een kindvriendelijke tuin
Komen de herinneringen al naar boven? Die bruine houtsnippers die vroeger ook in het plaatselijke speeltuintje lagen rondom de speeltoestellen. Ook deze kun je prima in je tuin neerleggen!
Houtsnippers zijn niet duur en kun je op veel plekken kopen, zoals bij het lokale tuincentrum in de buurt. Ze hebben daarnaast een goede valdempende werking en geven je tuin een natuurlijke uitstraling.
Tip 2. Vermijd planten met giftige bessen
In een kindvriendelijke tuin horen geen planten met giftige bessen thuis. We weten allemaal dat kinderen tijdens hun verkenningstocht in de tuin van alles in hun mond steken. Heb je toch veel planten in je tuin die niet helemaal veilig lijken? Dan kun je hier het beste een hekje omheen plaatsen.
Je kunt ook de planten vervangen door een moestuin, zodat je samen met je kinderen groenten kunt verbouwen. Niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam en lekker.
Tip 3. Speeltoestellen
Opzoek naar een mooi speeltoestel, maar heb je weinig ruimte in je tuin? Dan kun je voor een van de volgende mogelijkheden kiezen:
Een klimmuur
Kleine trampoline (deze kun je ook ingraven)
Uitkijktoren
Heb je wat meer ruimte? Dan doet een schommel, glijbaan, speeltoren of grotere trampoline het altijd goed! Om de speeltoestellen kun je ook rubberen matten neerleggen. Houd hierbij wel rekening met het feit dat ze warm kunnen worden in de zomer.
Tip 4. Knutselen? Dat doe je in de tuin!
Heb je nog wat ruimte over in je kindvriendelijke tuin? Kies voor een (kleine) picknicktafel waar de kids heerlijk aan kunnen knutselen in de zomer!
Hoe ziet jouw kindvriendelijke tuin eruit?
Hoe ziet jouw perfecte kindvriendelijke tuin eruit? We zijn erg benieuwd! Als je een kindvriendelijke tuin hebt aangelegd met ons kunstgras, willen we dit natuurlijk graag zien. Wist je dat je voor een ingezonden sfeerfoto van onze artikelen een gratis Tony Chocolonely chocoladereep toegestuurd krijgt? Hier lees je meer over deze actie!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *