Kunstgras als dakbedekking? Doen!
Kunstgras wordt natuurlijk veel in de tuin, op het balkon of een dakterras geplaatst, maar wist je dat je het ook prima als dakbedekking kunt gebruiken? Groene daken worden steeds populairder en de aanleg hiervan wordt veel gestimuleerd. Een groen dak van kunstgras heeft niet dezelfde kwaliteiten als een sedum dak, maar ziet er wel haast net zo tof uit! Hieronder vind je antwoorden op diverse vragen over kunstgras als dakbedekking.
Het verschil tussen kunstgras dakbedekking en sedum
Sedum als dakbedekking is ecologisch verantwoord. Daarom worden hier ook veel subsidies (via de gemeente) voor gegeven. Zo neem een sedumdak fijnstof op, neemt het meer water op uit de omgeving, heeft het een isolerende werking en is het goed voor het ecosysteem en de biodiversiteit. Wanneer je kunstgras gebruikt als dakbedekking zal dit niet voor allemaal dezelfde effecten zorgen. Kunstgras als dakbedekking neemt net zoals sedum water op. Het regenwater wordt daarna geleidelijk weer afgegeven wanneer het wordt verdampt.
Het onderhoud van kunstgras als dakbedekking is eenvoudiger dan een sedumdak. Zo hoef je het kunstgras niet te bewateren, te bemesten of het onkruid te verwijderen. Hoe makkelijk is dat! Daarnaast kun je eenvoudiger over het kunstgras lopen om bijvoorbeeld onderhoud aan het huis te plegen of de ramen te zemen.
Hoe moet je kunstgras als dakbedekking bevestigen?
Op een plat dak kunstgras plaatsen als dakbedekking is eenvoudig. Je kunt dit vergelijken met het plaatsen van kunstgras in de tuin, op een dakterras of balkon. Wanneer je een schuin dak hebt wordt het iets lastiger. Het kunstgras mag niet naar beneden gaan schuiven. Je kunt het kunstgras dan vastlijmen aan het dak.
Let bij het vastlijmen wel goed op het type materiaal en de soort lijm. Je wilt natuurlijk niet dat het dak beschadigd. Neem hiervoor contact op met een expert.
Welke soorten kunstgras kun je gebruiken als dakbedekking?
Alle soorten kunstgras van Kunstgras-XL.nl kun je gebruiken als dakbedekking. Het ligt aan je persoonlijke voorkeur voor welk soort kunstgras je kiest.
Bekijk hier al het kunstgras

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *