Kunstgras vastmaken, hoe moet dat?
Wanneer je kunstgras gaat plaatsen in de tuin, op het balkon of dakterras, wil je natuurlijk dat dit zo stevig mogelijk op zijn plek blijft liggen. Maar hoe maak je kunstgras stevig vast en waarom is dit zo belangrijk?
Bekijk alle kunstgrassoorten
Waarom kunstgras stevig vastmaken?
Wanneer je kunstgras vast maakt aan de ondergrond, zorg je ervoor dat het grastapijt stevig en strak blijft liggen. Er zullen dan geen bobbels of plooien in het kunstgras ontstaan, waardoor het kunstgras ook nog eens langer mee gaat!
Hoe maak je kunstgras vast?
Je kunt kunstgras op diverse manieren vastzetten aan de ondergrond. Afhankelijk van waar je het kunstgras gaat plaatsen – in de tuin, op het balkon of dakterras – heb je andere benodigdheden nodig. Je kunt kunstgras vastzetten met:
Kunstgras pennen
Kunstgras tape
Lijmband voor kunstgras
Zand
Kunstgras vastzetten met pennen
Kunstgras pennen zijn gegalvaniseerde u-vormige haken die je door het kunstgras heen steekt. Dit is alleen mogelijk wanneer er grond of een andere zachte ondergrond onder het kunstgras zit. Met kunstgras pennen zet je de buitenrand van het kunstgras stevig vast. Wij raden aan om iedere 50 cm een kunstgras pen te plaatsen.
Kunstgras vastzetten met kunstgrastape
Kunstgras kun je ook vastzetten met kunstgrastape. Onze kunstgrastape plak aan één rand, waardoor het wordt gebruikt om diverse stukken kunstgras aan elkaar vast te tapen. Door de kunstgrastape tussen meerdere stukken kunstgras te plaatsen, kun je netjes de randen wegwerken zonder dat je het ziet.
Er is ook kunstgrastape wat dubbelzijdig plakt, zodat je het ook kunt gebruiken om het aan een harde ondergrond vast te plakken. Denk hierbij aan beton, tegels, vlonders of asfalt.
Kunstgras vastzetten met een lijmband of kit
Met een lijmband kun je ook kunstgras vastzetten. Het werkt op dezelfde manier als dubbelzijde kunstgrastape. Op de lijmband breng je zelf nog lijm of kit aan.
Het is ook mogelijk om direct kit tussen de ondergrond en het kunstgras aan te brengen. Dit doe je wanneer je het kunstgras gaat plaatsen op een harde ondergrond, zoals tegels, beton, vlonders of bijvoorbeeld asfalt.
Kunstgras vastzetten met zand
Als laatste kun je kunstgras ook nog vastzettend met zand. Dit raden wij niet aan, omdat het minder mooi oogt. Wanneer je zand in het kunstgras strooit, blijft het steviger op zijn plek liggen. Je hebt hier wel veel zand voor nodig, namelijk 5 tot 10 kg per vierkante meter. Gebruik hiervoor kiezelzand. Borstel daarna goed het gras, zodat het kiezelzand mooi verdeeld wordt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *