Is kunstgras geschikt voor honden?
Honden vinden het heerlijk om lekker door het gras te rollen en hierop een dutje te doen in het zonnetje. Maar, is kunstgras wel geschikt voor honden? Wanneer je graag kunstgras in de tuin wil hebben, hoef je niet bang te zijn dat dit slecht is voor je trouwe viervoeter. Wij leggen je hier graag meer over uit.
Geen viezigheid met kunstgras
In tegenstelling tot echt gras, blijft kunstgras schoon na een flinke regenbui. Rent je hond bijvoorbeeld over nat kunstgras, dan hoef je niet bang te zijn voor vele modderpootjes op je schone vloer.
Zoek hier het perfecte kunstgras uit voor je hond
Zojuist kunstgras in de tuin aangelegd?
Heb je zojuist kunstgras in je tuin aangelegd? Kijk dan eerst hoe je hond reageert op het kunstgras. Ze zullen niet gaan graven, maar het is goed om de hond de eerste keer in de gaten te houden.
De veiligheid van kunstgras voor honden
Ons kunstgras is veilig. Bij de productie van ons kunstgras is er geen gebruik gemaakt van chemische stoffen. Daarnaast is ons kunstgras loodvrij en vrij van zware metalen (zoals Cd, Hg en Cr). Zo kan je jouw hond veilig laten spelen en snuffelen op het kunstgras.
Om een veilige omgeving te creëren voor je hond en jezelf is het belangrijk dat het kunstgras stevig op zijn plek blijft liggen. Het is niet de bedoeling dat het kunstgras kan gaan verschuiven. Lees hier hoe je ervoor zorgt dat kunstgras op de juiste manier wordt geplaatst.
Ontlasting van je hond op het kunstgras
Het kan altijd gebeuren dat er ontlasting van je hond op je kunstgras ligt. Dit is geen probleem. Het kunstgras zal zijn kwaliteit niet verliezen, maar wij raden wel aan om het direct op te ruimen vanuit hygiënisch oogpunt.
De plaats waar de ontlasting heeft gelegen kun je schoon maken met een emmer lauw water. Heb je bijvoorbeeld op warme dagen toch last van vervelende geurtjes? Gooi wat witte azijn over de plek van de nare geurtjes heen, laat het een paar minuten intrekken en spoel het weg met lauw/warm water.
Kies voor het beste kunstgras voor je hond
Ga aan de slag en kies voor het beste kunstgras voor je hond. Bekijk onze complete collectie! Wil je het kunstgras eerst zien voordat je een bestelling plaats? Vraag dan onze gratis stalen aan. Als je de gratis stalen aanvraagt op werkdagen voor 16:30, dan geven wij ze dezelfde dag nog mee met PostNL.
Heb je vragen over het kunstgras voor je hond? Neem contact op met onze experts! Wij staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken per email, telefoon of via de chat.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *