Een voortuin met kunstgras | Tips en inspiratie
Kunstgras plaatsen wordt vaak in de achtertuin gedaan, maar waarom zou je dit niet in de voortuin doen? Vaak wordt de voortuin overgeslagen of hier wordt minder aandacht aan besteed. Dat is best bijzonder, omdat we hier vaak doorheen lopen. ’s Ochtends naar de auto, ’s middags weer naar binnen en ’s avonds ook nog een paar keer met het uitlaten van de hond. De voortuin is het visitekaartje van je huis. Wil je een mooi verzorgde voortuin, maar hier niet te veel aandacht aan hoeven besteden? Lees dan snel verder!
Bekijk het kunstgras voor in je voortuin
De voordelen van kunstgras in je voortuin
Het maakt niet uit of je een grote of kleine voortuin hebt, kunstgras past overal. Met kunstgras in je voortuin geef je jouw voortuin en huis een verzorgde uitstraling, zonder dat je hier al te vaak naar om hoeft te kijken. Echt gras moet je eens in de zoveel tijd maaien, bij kunstgras hoeft dat natuurlijk niet.
Daarnaast geeft kunstgras in je voortuin je huis een natuurlijk ogende en verzorgde uitstraling. Al het kunstgras wat je daarnaast in ons assortiment vindt is voorzien van een UV-bescherming. Ligt je voortuin op het zuiden? Dan heeft het kunstgras zelfs na vele jaren in het zonnetje een prachtig groene uitstraling. Ligt je voortuin op het noorden? Dan heb je geen zon nodig om het gras mooi groen te laten zijn.
Komt er weer een warme zomer aan? Dan heeft de keuze voor kunstgras ook nog een milieuvoordeel. Zo hoef je het gras niet te beregenen in een warme zomer om het mooi groen te houden.
Kunstgras leggen in de voortuin
Kunstgras aanleggen in de voortuin is in principe een stuk makkelijker dan in de achtertuin. Zo hoef je de spullen minder ver te tillen en kun je ook de stoep gebruiken om het kunstgras op maat te snijden.
Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het leggen van kunstgras in de voortuin, namelijk:
Zorg voor een goede, stabiele ondergrond. Benieuwd naar wat de beste ondergrond is? Je leest het hier!
Zorg ervoor dat het kunstgras goed en stevig vast zit in de ondergrond. Gebruik hiervoor kunstgrashaken om het kunstgras stevig te verankeren. Wind kan grip krijgen op het kunstgras, daarom is het belangrijk om deze stap niet over te slaan.
Kunstgras in de voortuin 5 keer inspiratie
Benieuwd hoe kunstgras in de voortuin eruit ziet? Scroll dan snel verder en bekijk de foto’s hieronder.

Een klant van onze website Polyesterplantenbakken.nl heeft hier grote witte polyester plantenbakken gecombineerd met kunstgras in de voortuin.

Het kunstgras en de polyester plantenbakken vanuit een andere hoek.

Geen zin in om uren te besteden aan de voortuin? Kies voor kunstgras!

Meer kleur in je tuin? Kunstgras in combinatie met fleurige bloemen geven je voortuin een strakke uitstraling.

Meer ruimte in je tuin? Dan kun je net als een klant van ons een grote eye-catcher op je grastapijt plaatsen, zoals deze witte polyester plantenbak.
Ga aan de slag in je voortuin, vind kunstgras dat bij je past!
Ben je er helemaal aan uit en wil je ook kunstgras leggen in je voortuin? Dan is het tijd om een goede keuze te maken tussen de kunstgrassoorten die er online te vinden zijn. Welke uitstraling wil je bijvoorbeeld je voortuin geven? Wil je een voortuin die er uit ziet alsof hij net gemaaid is? Kies dan voor het korte, stevige kunstgras Heuvelrug van 20mm hoog. Liever iets hoger, maar perfect verzorgd kunstgras? Dan is het kunstgras Biesbosch van 33mm hoog wat voor jou! Of geef je tuin een weelderige uitstraling. Kies dan voor het beste, hoge kunstgras ‘Groene Jonker’ van 45mm hoog.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *