In welke container moet kunstgras?
Je bent net klaar met je kunstgras project in de tuin, maar je hebt toch nog wat reststukjes over. Je wilt dit natuurlijk wel netjes weggooien, dus in welke container moet je dit doen om te recyclen?
Wanneer je een paar kleine stukjes kunstgras over hebt, kun je deze bij het restafval deponeren. Dat kan dus in de grijze container. Kunstgras bestaat uit verschillende materialen, waardoor je het niet bij het plastic kunt weggooien. Heb je grotere stukken kunstgras? Dan kun je deze het beste laten ophalen door de grofvuil-ophaaldienst of breng het naar de milieustraat.
Het recyclen van kunstgras is redelijk gecompliceerd, omdat het dus uit verschillende materialen bestaat. In Denemarken zit een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen van kunstgras. In Amsterdam wordt ook een recyclingbedrijf geopend waar het kunstgras gerecycled kan worden. Zo kunnen de reststukken kunstgras in de toekomst weer worden hergebruikt!
Tip: Bewaar het overige kunstgras
Heb je nog reststukken kunstgras over en zijn deze nog relatief groot? Dan kun je deze het beste bewaren. Indien het kunstgras ooit beschadigd in de toekomst, dan kun je deze kapotte stukken wegsnijden uit het kunstgras. Deze gaten kun je vervolgens weer opvullen met de reststukken. Door de Uv-bescherming op het kunstgras zou je zelfs na een aantal jaar nog geen kleurverschil moeten zien!
Bekijk al het kunstgras hier

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *