Kunstgras op je balkon aanleggen? | Tips en inspiratie
Je ziet het in menig voor- en achtertuin liggen, maar wist je dat je kunstgras ook prima op je balkon neer kunt leggen? Kunstgras op het balkon geeft niet alleen je balkon een andere uitstraling, maar het is ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten! Met kunstgras op je balkon kun je toch het heerlijke buitengevoel ervaren zoals mensen met een (grote) tuin.
Waar je op moet letten bij het kiezen van kunstgras voor op het balkon
Kunstgras is verkrijgbaar in vele soorten, maten en hoogtes. Maar welk type kunstgras is nu geschikt voor op het balkon? Let in ieder geval op onderstaande punten om het juiste kunstgras te kiezen.
Hoe blijft het kunstgras mooi?
Al onze kunstgras soorten zijn voorzien van zowel hoge groene rechte vezels als lagere gekrulde bruine vezels. Hierdoor krijgt het kunstgras niet alleen een natuurlijke look, maar blijft het kunstgras ook zonder instrooizand mooi overeind staan. Daardoor kun je kiezen voor zowel hoge als lage kunstgrassoorten.
Bekijk hier kunstgrassoorten voor op het balkon
Wat is mooi om te combineren met een loungeset / tuintafel?
Heb je op je balkon meubels staan die op het kunstgras komen? Dan ervaren mensen over het algemeen dat het fijner is om te kiezen voor laag kunstgras, zoals kunstgras van 20 mm hoog. Op laag kunstgras kun je eenvoudiger de meubels verschuiven.
Is het kunstgras op je balkon vooral bedoeld voor (spelende) kinderen? Dan kun je ook kiezen voor het super zachte, hoge speelkunstgras. Dit kunstgras is hier geknipt voor!

Kunstgras aanleggen op een balkon of dakterras
Waar regenwater eenvoudig wegloopt door een zachte ondergrond, zoals zand, kan dat op een balkon of dakterras een stuk lastiger zijn. Waar je op moet letten bij het aanleggen van kunstgras op een balkon:
Zorg voor een egale ondergrond. Gebruik hiervoor een stabilisatiedoek om eventueel oneffenheden weg te halen.
Zorg ervoor dat water goed kan weglopen, bijvoorbeeld door een afvoer.
Maak gebruik van valdemping (tevens drainerend) of drainagematten. Dit zorgt niet alleen voor een betere waterafvoer, maar dit vangt net zoals het stabilisatiedoek oneffenheden op.
Wanneer je meubels op je balkon hebt staan, hoef je niet perse het kunstgras vast te maken aan het balkon. Wil je dit wel graag? Dan kun je gebruik maken van kunstgraskit.
Keuze van onze experts: het beste kunstgras voor je balkon
Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van kunstgrassoorten die je perfect op je balkon kunt plaatsen. Wil je liever het kunstgras eerst op kleine schaal bekijken zodat je een weloverwogen keuze kunt maken? Vraag dan onze gratis stalen aan!
Kort kunstgras ‘Heuvelrug’
Middelhoog stevig kunstgras ‘Biesbosch’
Hoog, super zacht kunstgras ‘Groene Jonker’
Hulp nodig bij het kiezen van het juiste kunstgras voor je op balkon?
Hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze kunstgras-experts staan voor je klaar! Je kunt ons doordeweeks bereiken op 078-6990172, via de mail of via de chat. We helpen je graag verder. Daarnaast kun je in onze kunstgras-kennisbank meer informatie vinden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *