Hoe kunstgras onderhouden en schoonmaken?
Hoewel kunstgras vele malen makkelijker is om bij te houden dan echt gras, heeft ook kunstgras zo nu en dan wat (klein) onderhoud nodig. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je groene gazon, hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet.
De voordelen van het onderhoud van kunstgras
Kunstgras hoef je in tegenstelling tot echt natuurlijk gras niet te maaien. Je hoeft daarnaast ook geen onkruid meer te verwijderen, niet meer te bemesten of te besproeien. Wanneer je kiest voor kunstgras, wil je natuurlijk dat dit ieder seizoen zo lang mogelijk mooi blijft.
Hoe moet je kunstgras schoonmaken?
Heb je vlekken op het kunstgras, dan kun je deze eenvoudig verwijderen met zeep en water. We raden hiervoor niet bijtende zeep aan, zoals groene zeep.
Indien je huisdieren hebt, die hun behoeften op het kunstgras hebben gedaan, is dit geen ramp. De kwaliteit van het kunstgras zal niet minder worden, maar vanuit een hygiënisch oogpunt raden wij wel aan om dit zo snel mogelijk schoon te maken. Dit kun je ook doen met zeep en water. Blijf je last houden van nare geurtjes? Dan kun je witte azijn over de plek heen gooien. Laat het even intrekken en spoel het weg met lauw/warm water.
Het onderhoud van kunstgras
Liggen er veel bladeren op je kunstgrasveld? Dan kun je deze eenvoudig verwijderen met een bladblazer of hark. Als je onder je kunstgras anti-worteldoek hebt neergelegd, zul je vrijwel geen last hebben van onkruid. Mocht dit toch een keertje het geval zijn, dan kun je dit het beste er met de hand uitrekken.
Met een harde bezem kun je de grasvezels opborstelen, zodat het weer netjes overeind staat. Daarnaast kun je er voor kiezen om jaarlijks instrooizand in het kunstgras te gooien zodat het weer netjes overeind blijft staan. Wanneer je kunstgras bij Kunstgras-XL.nl koopt, zul je dit vrijwel niet hoeven te doen. Ons kunstgras bestaat uit verschillende soorten vezels die elkaar overeind houden.
Belangrijk: let op (giftige) stoffen en warme materialen
Hoewel kunstgras brandwerend is en niet snel zal afbranden, dien je er toch rekening mee te houden dat kunstgras wel weg kan smeulen wanneer het in contact komt met warme materialen. Denk hierbij aan een kooltje van de barbecue of sigaretten.
Chemicaliën en giftige stoffen zoals motorolie, bleekmiddel en verf mogen niet in contact komen met het kunstgras. Dit tast de kwaliteit aan van het kunstgras en kan het gaan verkleuren.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *