De juiste afmetingen opgeven bij het bestellen van kunstgras
Wil je ook graag kunstgras in de tuin en ben je er over uit welk type kunstgras je graag zou willen? Dan is het tijd om te bestellen! Bij het bestellen van het kunstgras is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste maten opgeeft. Bij het opgeven van de maten dien je rekening te houden met de ‘vleug’ van het kunstgras en hoe het precies komt te liggen in de tuin. Hieronder leggen we je uit waar je rekening mee dient te houden bij het opgeven van de afmetingen van het kunstgras.
Je hoeft overigens alleen rekening te houden met de lengte en de breedte van het kunstgras indien je kiest voor een van de soorten Heuvelrug, Biesbosch, Veluwe of Groene Jonker. Bij de andere soorten kunstgras staan de grassprieten recht overeind, waardoor het niet uit maakt welke kant je het op legt.
Wat wordt de lengte en de breedte van het kunstgras?
Bij het plaatsen van het kunstgras dien je er rekening mee te houden dat de goede kant van het kunstgras naar het huis toe ligt. Je dient namelijk ‘in het kunstgras’ te kijken. Door tegen de vezels van het kunstgras aan te kijken, creĆ«er je een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Dit is voor elke situatie anders en naar eigen inzicht te bepalen.
Bij het opgeven van de afmetingen kun je kiezen voor de ‘breedte’ en de ‘lengte’ van het kunstgras.
De breedte van het kunstgras is de zijde waar je direct tegen aan kijkt (je kijkt hier tegen de vezels in)
Met de lengte van het kunstgras bedoelen we de zijde waar je tegen de zijkant van het kunstgras aankijkt
Hieronder hebben we een visueel voorbeeld geschetst.
Hoe wordt het kunstgras geleverd?
Het bestelde kunstgras wordt gesneden van grote rollen die een breedte hebben van 2 of 4 meter. Deze breedte staat gelijk aan de opgegeven breedte van je besteld kunstgras. Houd er rekening mee dat het kunstgras geleverd kan worden in meerdere stukken, die een breedte hebben van 2 of 4 meter. Wanneer je kunstgras besteld met een oneven breedte, dan zal 1 stuk kunstgras extra breed geleverd worden die vervolgens door jezelf nog op maat gesneden moet worden. Wij snijden dus niet de breedte op maat, maar wel de lengte, waardoor je een wat ‘rest’ uiteindelijk over kan houden. Hieronder vind je een visueel voorbeeld.
Wanneer je je gewenste afmetingen ingevuld hebt op de productpagina, zal er automatisch berekend worden in hoeveel stukken het kunstgras geleverd gaat worden en wat de exacte prijs is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *